Velkommen til fylkesbiblioteket - ikon
Nord-Trøndelag fylkesbibliotek
Nettjenester
NT Leser - logo

Ebokbib-logo

Løse oversettelser til sørsamisk

Ungint-logo

Namdalsbibliotek-logo

Trøndelag samsøk-logo

DKS-logo

Skolebibliotek-ressursenter
Sommerles 2016
Sommerles er en digital lesekampanje for 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august. Fylkesbiblioteket har fått med seg alle kommunene i Nord-Trøndelag på opplegget, som er utviklet av Vestfold fylkesbibliotek i samarbeid med Hortensfirmaet Snuti AS.
Fylkesbiblioteket sørger for systemet, premier og profileringsmateriell, mens bibliotekene har ansvar for rekruttering av deltakere i skolene, og oppfølging av kampanjen lokalt. Dette er en spennende videreføring av de populære lesekampanjene bibliotekene i fylket har hatt gjennom mange år.

Poeng og premier

Kampanjen er nettbasert. Barna lager seg en profil, velger et brukernavn, registrerer bøker de har lest og samler poeng og digitale trofeer for hver leste bok. Det vanker også fysiske, kule premier når de unge leserne når diverse levels. Ved å lese og svare på spørsmål til årets spesialskrevne sommerlesfortelling får man også ekstra poeng og digitale troféer.

Spesialskrevet fortelling

Den kjente fantasyforfatteren Mari Moen Holsve har skrevet en fortelling som heter «En tyv i natten». Fortellingen er spesialskrevet for Sommerles 2016, og annenhver uke får barna en ny episode, med spennende oppgaver knyttet opp mot denne.

Sommerles.no

Filmsnutt om Sommerles 2016


Følg oss
Kontakt
Post
Nord-Trøndelag fylkesbibliotek
Postboks 2560
7735 Steinkjer
E-post
fylkesbiblioteket@ntfk.no
klassesett@ntfk.no
Direkte til ansatte
Telefon
Sentralbord:
Klassesett:
Direktenr:
74113600
74114341
Ansatte
Bibliotek-guiden NT